Gott & Blandat vol. I

Detta kommer bli ett relativt kort inlägg, och "Gott & Blandat" kommer dyka upp flera gånger igen.

Är smekmånaden över för Zlatan? Att han bänkas mot Sevilla i en viktig cupmatch bör väl betyda att Guardiola inte varit särskilt nöjd med hans senaste framträdanden? Ibra såg väldigt tjurig ut mot Villareal och fick fem frisparkar mot sig samt ett gult kort (kunde väl varit rött...?). Hårt jobb krävs nu när nyhetens behag är över och det duger inte att stå med armarna utåt och se förvånad ut när en passning missas: spring mer och sura mindre! Härligt är det med målet som han gör igårkväll efter Marquez superpassning, bara Zlatans första touch överspeglar den. Kvitteringen som Sevilla gör iochmed straffen känns riktig, Chygrinsky var för långsam för Capel vars eleganta fall kändes helt befogat. Det jag förvånas över är att Zlatan råkar ut för en liknande situation minuter senare där ingen utdelning ges, ofta känns det som att försvarsspelarna drar nytta av hans storlek och kan gå in fulare mot honom än mot mindre forwards. Hellre ser jag att han står upp och gör sitt bästa än att dyka som en viss londensisk ivorian. För Barca är det nu livsviktigt att spela väl på bortaplan mot Sevilla och de måste ha 3-2 eller högre vid en uddamålsseger eller vinna med två bollar. Inte omöjligt men Sevilla är ett väldigt bra lag och det visar sig stundtals.




Beckham + Simpsons = Falskt. En fånig nyhet men lite rolig när man i Europa och Asien ser högt på David Beckhams status som Millenieikon i många avseenden, tyvärr är han inte stor nog för The Simpsons vars producenter tror att Amerika inte gillar honom tillräckligt mycket. Har de inte haft med B kändisar som Luke Perry, Tito Puente, Bret "Hitman" Hart, Cindy Lauper, Lucy Lawless, Kid Rock m fl?





Kontraktlösa svenskar på turné i Turkiet verkar bli av när forne BOISaren Hasan Cetinkaya bjudit in ett dussin svenskar till att visa upp sig för klubbar och agenter. Personligen tycker jag att det är en skitbra idé och jag har nog inte hört talas om att man gjort så tidigare (fast det har säkert förekommit). Kan vi stärka värdet på våra spelare och skapa ett större surr kring Allsvenskan så är det bara bra. Om agenter ser att vi har talangfulla inhemska spelare så höjs säkert intresset och därmed också prislappen, då kan klubbarna stärka sin budget och vi kanske kan få resurser att skapa ännu större talanger och även slå till med ett par lag ute i de stora Europeiska turneringarna. Det bör vara något som inte stämmer med vårat klubbsystem med tanke på att vår liga varit urusel sen HIF spelade Champions League sist och det är väl över tio år sen? Vill minnas att vi kommit bra placerade med diverse landslag efter de tio passerade åren. Nu kanske de flesta av dessa spelare inte speglar det bästa av Allsvenskan som producent men som en inledande grupp är det en duglig skara. Tänk om vi nästa år kunde sänt ett talanginfluerat all-star lag som kunde visat upp sig i ett statusland (Spanien, England, Italien) bestående av t ex: Kristoffer Nordfeldt, Pierre Bengtsson, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Jasmin Sudic, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Martin Mutumba, Emir Bajrami, Denni Avdic och Robin Söder?

"All-Star laget" (Missvisande titel för medlemmar i ett All Star lag brukar väl sällan gå utan kontrakt?) består av (fetmarkerade bör ordna ny Europeisk arbetsgivare):

Kristoffer Björklund, Abgar Barsom, Markus Jonsson (Kontrakt med AIK), Haris Laitinen, Kristoffer Näfver, David Durmaz, Emra Tahirovic, Andres Vasquez, Anatoli Ponomarev, Christos Christoforidis, Felix Magro, Eric Bassombeng.


Talangen som aldrig blommade ut...?

Klockan är 8,05 och eftersom jag har en helt ledig dag idag så ska jag ta en jogginrunda för att sen städa ur lägenheten till ett förmodat film marathon (Donnie Darko, Snatch, A History of Violence lär det bli)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0