En välbehövlig paus

Det är ett tag sedan jag uppdaterade. Trots flera tankar om kommande inlägg och att jag tycker att det är extremt roligt att blogga så finner jag inte den tid som krävs längre. Tyvärr har det blivit svårt att blogga med alla andra projekt i åtanke och jag vill inte att standarden ska lida av det - antingen går man in för det helhjärtat eller så gör man inte det alls. Därmed sagt så kommer bloggen att vara på obestämt uppehåll. En garanti är att den inte kommer att uppdateras frekvent sålänge den svenska fotbollssäsongen fortfarande är igång.

[NJKC]

Exotiska Spelare

Idag blev det klart att Arsenal värvar nittonårige Joel Campbell från Costa Rica, vilket i min mening gör honom speciell. Costa Rica har genom åren varit uppstickare i VM och synts på den stora scenen men det är svårt, personligen, att räkna upp Costa Ricanska spelare på rak arm (Paulo Wanchope...). Vilken historia finns bakom denna nya spännande talang?
Media är väldigt snabba på att belysa en värld av fattigdom när de talar om spelare som t ex Robinho, eftersom det lägger grunden för en intressant historia. Ett land som Brasilien, som är världens största fotbollsnation sett till antal utövare, är en enormt krävande miljö att växa upp i för en ung fotbollsspelare - men chanserna att upptäckas där är mycket högre än flera andra platser i världen eftersom scoutverksamheten där är enorm. Robinho blev t ex uppsnappad av jättarna Santos väldigt tidigt och utsågs till Pelés ersättare av den störste av alla, Pelé själv, redan vid femton års ålder.
I en fotbollsvärld där vissa länder pålitligt producerar
mängder av talangfulla spelare är det alltid extremt spännande när en förmåga kommer fram från ett land utan samma tydliga tradition, talangutveckling och framgångsrika landslag. Genom åren dyker det upp någon speciell: en Eidur Gudjohnsen, Kakha Kaladze, Emmanuel Adebayor eller Joel Campbell som kommer från en mindre fotbollsnation utan den tydliga fotbollskulturen, utan det där betydelsefulla landslaget. Därav kommer nästa tre inlägg handla om tre profiler som ur dåliga förutsättningar höjt sig ur mängden och blivit speciella.

[NJKC]

Recap

Det har kommit så långt med min bloggverksamhet att jag snart hållt på i två år och har producerat 128 inlägg vilket är fantastiskt roligt. Hade gärna marknadsfört mig mer, men är tyvärr inte jätteduktig på det. Antar att det bara är att fortsätta med skrivandet så får man se om den kan ta fart ännu mer. En idé som jag dock hade var att posta två äldre inlägg som jag själv känner fortfarande har relevans och som jag är glad över att jag skrev, på så sätt kan de som inte hängt med länge se lite mer av vad man är för en och vilka åsikter man står för. Enjoy!

Fotbollssegregation, skrivet den fjärde oktober 2010

Ultimate Bad-Asses, skrivet den fjortonde maj 2010

[NJKC]

Cabrera är ett Cräk

Detta skrev jag i december 2010 om Oliver Cabrera. Fortfarande märks det att han är ett kräk - jag hoppas att hans licens ryker och att han aldrig mer får jobba i Sverige eller något annat land som fotbollsagent.

[NJKC]

Bangursaspor

Teteh i Turkiet är nu sant. Jag tycker att det är tråkigt att Allsvenskan går miste om honom efter såpass kort tid, är mycket imponerad över hans framfart under säsongen och jag hoppas verkligen att det går bra för honom. Något som slår mig vid denna transfer är att han faktiskt går ganska billigt. Han är 21 år gammal och har dunkat dit 15 bollar på 18 matcher vilket visar prov på att han verkligen kan acklimatisera sig. Borde inte en spelare av denna kaliber gå för mer än "bara" ca 32 miljoner. Gerndt är bra mycket äldre och har haft lång tid bakom sig utan stor framgång, sen gör han en riktigt bra säsong och går för 35 miljoner till Holland. Det känns faktiskt som att AIK kunde fått mer.
Appropå något annat så är jag glad att Oscar x 2 (Carlsén och Lewicki) återkommer till svensk fotboll. Jag skrev om båda för 1.5 år sen och det ska bli fantastiskt spännande att se båda hävda sig i Allsvenskan. Hoppas att det kommer gå lika bra för dem som det gick för Guidetti, som även han kanske blir utlånad. Vi får verkligen tro på att dessa tre, bland andra, kan göra väl ifrån sig så att U21 laget på nytt gör bra ifrån sig - sommaren 2009 var extremt rolig.

[NJKC]

Sportamore

Sällan jag gör reklam för något på min blogg, men ibland snubblar man på något som man vill stötta. Jag antar att de flesta som läser denna blogg är sportintresserade i största allmänhet och konsumerar diverse sportartiklar vare sig det är ett par nya fotbollsskor eller en enkel snygg t-shirt. Sidan Sportamore.se har riktigt bra priser och återkommande kampanjer. De är definitivt värda att kolla upp vilket man enkelt kan göra genom att besöka deras facebooksida.
[NJKC]

Skåne till Europa!

Fantastiskt roligt att de två bästa lagen från förra säsongen var de som levererade när de svenska lagen kvalar i Europa. Malmö har som alla vet imponerat stort genom att slå ut förhandsfavoriterna i kvalet, Glasgow Rangers, men jobbet har inte blivit lättare. Jag hoppas verkligen att MFF ger Dinamo Zagreb väldigt tufft motstånd, för de är ett väldigt starkt lag med t ex forne AIK stjärnan Walid Atta i truppen. Samtidigt har Malmö en väldigt god chans att besegra dessa - FCK och BATE Borisov känns på förhand som tuffare motstånd.
Helsingborgs IF besegrade planenligt Bnei Yehuda och får nu ett starkt motstånd i belgiska tvåorna med lagkapten Steven Defour, som Man Utd jagat i några år, i spetsen. Vem kan på förhand säga om Alexander Gerndt verkligen hade behövts i dessa matcher? Personligen tyckte jag att han blandade och gav under denna säsong - föredrar HIF som de är nu med flera härliga miljoner i skattkammaren under Olympia. Men, om HIF vill hålla cupdrömmen vid liv och göra en kraftansats mot SM-Guldet så MÅSTE de värva. Sällan jag talar i sådana banor men de har trots allt tappat Nilsson, Bergholtz och Gerndt som varit tongivande i omgångar. Det är däremot svårt att sätta fingret på vilka de har resurser nog att värva. Hallenius och Prica är ute ur bilden. Ett par spelare som borde vara av intresse är t ex Jakob Orlov (Gefle IF), Jawo (Elfsborgs IF) och Sebastian Andersson (Ängelhoms FF).
Imorgon är det nystart i serien för min del med Stehag - hoppas på femte raka!
[NJKC]

RSS 2.0