Uefa Champions League - Lottning

Under åttondelsfinalomgången så tippade jag såhär (formodade vinnare i fet stil):

Arsenal - Barcelona
Roma - Shaktar Donetsk
FC Köpenhamn - Chelsea
Marseille - Man Utd
Inter - Bayern München
AC Milan
- Tottenham
Valencia - Schalke 04
Lyon - Real Madrid

Fem rätt av åtta är ett mediokert resultat
men så är det ibland. Att Tottenham skulle slå ut Milan känns i efterhand väldigt rimligt, jag undrade vem av Zlatan och Bale som skulle vara viktigast och det visade sig bli ingen av dem. Milan stod för deras mest tafatta matcher för året och Tottenham utmanövrerade dem genom att spela smart... och tråkigt. Bayern München var väldigt nära att ta sig vidare, tycker fortfarande att bortamålsregeln måste bort och att övertid och straffläggning är mycket mer rättvist - det står för mycket på spel. Schalke 04 står för omgångens skräll med tanke på deras usla ligaresultat samtidigt som de under detta skede höll på att göra sig av med managern, Felix Magath - kul för honom att han inte behövde vänta länge på nytt jobb. Vi får se om han kan rädda Wolfsburg




Nu är det dags för kvartsfinaler och så här ser dem ut

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Shakhtar Donetsk
Inter - Schalke 04

Vilka går vidare då? Vad vi lär oss av förra omgången är att de tyngsta favoriterna levererade, övriga tre får definitivt räknas som outsiders - men vem av Tottenham, Shaktar och Schalke 04 har störst chans att gå vidare? Rent realistiskt känns det som att det är kört för alla tre då Inter, Real Madrid och Barcelona är extremt svårslagna sett över två matcher.




Real Madrid har ett helt fantastiskt lag och manager - de stod för ett styrkebesked mot Lyon, Tottenham måste däremot vara helt skadefria och våga utnyttja sitt kantspel mer samtidigt som en spelare som Peter Crouch inte klarar av att hunsa Pepe som han gjorde med Nesta. I mina ögon är Real för formstarka för att Tottenham ska stoppa dem; den offensiv som Ronaldo, Benzema, Özil och di Maria står för blir för mycket. Vilka spelare måste leverera i Tottenham? Alla, men innermittfältarna Sandro/Modric måste höja sig två snäpp om de ska avvärja Khedira/Alonso, annars blir det inte roligt. Frågan är om Huddlestone hinner bli frisk...?




Shakhtar Donetsk seger över Roma kan knappast ses som en skräll då de har ett mycket mer kreativt lag i form av spännande spelare såsom Srna, Willian, Jádson, Luiz Adriano, Fernandinho med fler. Det var inte segrarna i sig, utan det var hur dem gick till: Roma blev fullständigt tagna på sängen. Det underliga dock med detta lag är att de är forhållandevis okända och allmänheten tror således att Barcelona kommer att köra över dem. Barcelona har svårt österut, det är allmän kännedom men visst ska de kunna äta upp Shaktar på hemmaplan: Chygrinskiy hängde inte med Messi på träning, hur fan ska han lyckas med det i en CL kvartsfinal?




Inter presterar bra mot tyskar, det har vi lärt oss efter att de segrat över Bayern München på Allianz Arena men det var med kniven mot strupen - däremot är Schalke 04 inte i närheten av Bayerns prestanda i mina ögon. Inter fick omgångens drömutgång, hemma mot Bundesligas tionde bästa lag i nuläget, och det krävs något alldeles extra om Raúl och co ska ta sig vidare, eller njae - blir Sneijder, Etoó och Julio César skadade samtidigt som Neuer gör sitt livs bästa matcher så finns det en fullgod chans.




Den sista matchen är fantastiskt efterlängtad, kom på mig själv med att ropa till rejält när Chelsea och Manchester United annonserades, en fullkomlig drömlottning eftersom detta är matchen som alla vill se. Det har skapats mycket historia mellan dessa två under de senaste åren; de sex senaste säsongerna har det mesta handlat om vem det blir av Chelsea och United som tar hem the Premiership, det står just nu 3-3 och United ser ut att ta hem det i år igen men om Chelsea vinner i CL får de definitiv revansch och de kan de mycket väl göra. Chelsea vann senaste mötet hemma på Stamford Bridge med 2-1, men det säger nog inte så mycket för det är en enormt öppen historia.




Jag tippar kvartsfinalomgången av Champions League såhär i alla fall

Kvartsfinalerna spelas 5/6 april och 12/13 april
Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Shakhtar Donetsk
Inter - Schalke 04

Semifinalerna spelas 26/27 april och 3/4 maj
Inter/Schalke 04 – Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham – Barcelona/Sjachtar Donetsk

[NJKC]


Milan måste våga mera

Somnade nästan i andra halvlek och då satt jag ändå i en pub (drack bara cola fyi). Det håller inte att fyra eller fem spelare står precis vid straffområdeslinjen och tittar ner mot backarna i hopp om ett dugligt uppspel. Kvällens sämste spelare var utan tvekan Robinho som fick chans på chans på chans och lyckades med bedriften att inte kunna få bollen på mål i tre givna lägen. Jag brukar skratta åt de som säger "det där hade man gjort bättre själv" men idag tror jag att samtliga gubbar på B2 i Eslöv hade kunnat toffla dit ett av alla hans lägen. Zlatan var så oinspirerad och jag orkar inte reflektera över det, blir bara irriterad.



Alltid varit extremt överskattad

Milan måste verkligen värva om de ska ha chansen att komma någonstans i Champions League, ett lag som Tottenham "ska man" egentligen plocka ner enkelt men ser man till startelvorna så är Redknapp's manskap mycket mer inspirerade. Det finns en hel drös med talanger i Europa som måste kunna ersätta föredettingar som t ex Jankulovski, Antonini, Oddo, Abbiati, Zambrotta, Legrottaglie, Yepes, Inzaghi, Seedorf, Nesta? Vilka borde Milan då satsa sina resurser på? Enkel lista med de mest passande/sannolika i fet stil:



Alexis Sánchez, Udinese

Tabanou, Toulouse
Eriksen, Ajax
Sulejmani, Ajax
Verthongen, Ajax
Balotelli, Man C
Canales, Real M
Sánchez, Udinese
Inler, Udinese
Gio Dos Santos, Galatasaray
Hazard, Lille
Wendt, FC Köpenhamn
Lloris, Lyon
Neuer, Leverkusen
Stekelenburg, Ajax
Taiwo, Marseille




Taye Taiwo, Olympique Marseille

Vilka saknas på listan? Avgör själva! Här är i vart fall en riktigt spännande startelva, till skillnad från det ålderstigna tröga gäng som Allegri förfogar över. Samtidigt: kicka Allegri, anställ Van Gaal!

Zlatan  -  Balotelli


Eriksen


Sánchez  -  Pirlo  -  Boateng


Taiwo  -  Silva  -  Verthongen  -  Abate


Lloris


[NJKC]

Fotbollsskor

Fick ett infall efter att alla mina tre par Adidas Predators slitits sönder och skaffade således nya. Det fick mig att tänka på klassiska fotbollsskor och de helt galna som finns idag. Var i London i somras och besökte Adidasaffärer samt Nike Town som hade en fantastisk VM satsning; är ni i London passa på och köp skor där för de är billigare och finns i många stilar. Fotbollsskor har under det senaste decenniet blivit en absolut vetenskap och märkesföretagen skyr inga medel när de lanserar nya modeller och re-hypar sina klassiska modeller som, på något vis, blir lite bättre varje år. Här kommer några minnesvärda modeller som ni själva säkert känner igen.

Adidas Predator

+ Pålitlig, erbjuder bra bollkontroll, passningar, inlägg och avslut.
+ Skyddar foten genom förstärkt hälkappa och solida syntetblanding.
+ Slitstark.

- Tung, underlättar därmed inte tempoväxlingar.




X FG



PowerSwerve



Precision

Craig Johnston skapade en prototyp 1994 som revolutionerade skoscenen genom de gummiränder som finns över vristen för enklare bollkontrol samt mer fart i skott och passningar. Under åren som gått har även PowerSpine och PowerSwerve utvecklats för hårdare och mer skruvade skott. Populära modeller har genom åren varit Pulse, Accelerator, Mania, PowerSwerve med fler. Den senaste modellen är AdiPower som lär vara något lättare. De mest kända spelarna som har eller haft Predator skor är i urval Zinedine Zidane (som hjälpte till att utveckla PowerSwerve), David Beckham, Xavi, Steven Gerrard, Raúl och Alessandro del Piero. Har använt dessa modeller i flera år och de är utan tvekan mina personliga favoriter.

Adidas Copa Mundial

+ Passformen, tar inte många träningar att bryta in.
+ Designen, extremt enkel då den är helsvart med enkel guldtext på yttersidan och vita adidasränder men otroligt vacker och klassisk

- Erbjuder inte någon märkbar extra effekt gällande bollkontroll, grepp till marken och passningar.





Designades inför VM 1982 i Spanien och har inte ändrats mycket sedan dess. Gjord i 100 % känguruläder, vilket är unikt idag, därmed formas de snabbt och lätt kring ens fot. På senare år så har inte själva skon ändrats men dobbtekniken varierar beroende på vilken typ av underlag man ämnar att spela på. Franz Beckenbauer lär ha varit den mest kände som haft dessa skor regelbundet.

Puma King

+ Passform, gjorda av stabilt och smidigt läder
+ Prisvärda, ofta rabatt i butiker samtidigt som man vet vad man får
+ Historisk bakgrund

- Kan lätt gå sönder där sula möter läder på fotens utsida



Orginalmodellen med Portugal/Eusébio feeling



Puma King Diego Finale

Puma King XL

Lanserades redan 1966 och bars utav en av den tidens bästa anfallare, Eusébio och senare av den tidens bästa mittfältare, Johann Cruyff. Det sägs att det var King modellen som förde upp Puma till den märkesstatus som de har idag då Péle i ett PR stunt bad domaren att få knyta om sina skor innan startsignalen i VM finalen 1970, såklart zoomade en kamera in och trenden var startad. Sedermera har även Diego Maradona burit dessa; så vill man öka sina chanser att rankas bland världens genom tiderna bästa spelare så ska man vid någon punkt i karriären haft Puma King på fötterna. 

Nike Mercurial Vapor

+ Extremt lätta, underlättar tempoväxlingar
+ Stryktåliga
+ Design, kommer i oändligt många färger och stilar

- Snuskigt dyra
- Renodlade matchskor



Superfly 3



MV-I, burna av Ronaldo i VM finalen 2002



MV-V, signerade av Cristiano Ronaldo

De har inte varit med i spelet länge utan kom lagom till VM 2002 och lanserades genom den fantastiska "Burmatchen" med bland andra Roberto Carlos, Luis Figo, Thierry Henry och Hernan Crespo samt Eric Cantona som domare. Det är sällan en skomodell fått sådan genomslagseffekt tack vare ovannämnda reklam samt att Ronaldo vann VMs skytteliga och blev utsedd till världens bäste spelare iförd dem. De har kommit i en oändlig massa olika versioner men kännetecknas framförallt av att de är väldigt tunna för snabb transport samt att de marknadsförs genom tunga namn som t ex Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

Ett par bilder från Nike Town, London.






Väntar spänt på returen av Spurs-Milan, kan nog inte vara mer taggad efter vad som hände igår

[NJKC]

Allsvenskar

Heta Nyförvärv
Martin Mutumba, AIK
Klas Ingesson, Elfsborg (U21 tränare)
Tobias Linderoth, Elfsborg (j-lag)
David Elm, Elfsborg
Lars Nilsson, Elfsborg
Alvaro Santos, GAIS
Peter Larsson, HIF
Dioh Williams, Häcken
Andreas Drugge, IFK Göteborg
Besnik Rrustemaj, Kalmar FF
Pavel Zavadil, Mjällby
Samuel Petrone, Mjällby
Astrit Ajdarevic, IFK Norrköping
Bobbie Friberg da Cruz, IFK Norrköping
Sharbel Touma, Syrianska
Johan Arneng, Syrianska
Omar Jawo, Syrianska
Andreas Haddad, Örebro





De vi kommer att sakna
Teddy Lucic, slutar
Denni Avdic, Werder Bremen
Fredrik Berglund, slutar
Per "Texas" Johansson, Falkenberg
Tommy Jönsson, slutar
Marcus Lantz, Landskrona BoIS
Joel Ekstrand, Udinese
Roni Porokara, Germinal Beerschot





De vi klarar oss bättre utan
Bojan Djordjic, Videoton
Dulee Johnson, klubb ej klar
Tomi Maanoja, Honka
Emir Kujovic, Kayserispor
Joseph Elanga, klubb ej klar
Rick Kruys, FC Volendam





Heta 90-talister
Viktor Lundberg, AIK
Philip Hellquist, Djurgården
Johan Larsson, Elfsborg
Niklas Hult, Elfsborg
Joseph Baffo, HIF
Rasmus Jönsson, HIF
Simon Thern, HIF
Jakob Johansson, IFK Göteborg
Niklas Bärkroth, IFK Göteborg
Robin Söder, IFK Göteborg
Mattias Johansson, Kalmar FF
Alex Nilsson, Malmö FF
Dardan Rexhepi, Malmö FF
Ivo Pekalski, Malmö FF
Jasmin Sudic, Malmö FF
Jiloan Hamad, Malmö FF
Pontus Jansson, Malmö FF
Astrit Ajdarevic, IFK Norrköping
Viktor Noring, Trelleborgs FF



RSS 2.0