Förutsägbart

Nu är gruppspelet i CL avslutat och kvällen bjöd på få överraskningar (förutom Balotellis nya frilla, ser ut som en omanlig version av Wesley Snipes från Demolition Man). Matchen som jag inte hade kunnat sia om är såklart att Fiorentina bortabesegrar Liverpool; trodde på oavgjort och det hade räckt för att säkra Italiensk förstaplats. Min tes från gårdagen står kvar; Viola har en stomme (idag var Jörgensen enligt uppgift vass) samt spelare som höjer sig när Europas fotbollsögon vilar på dem (http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=2000028/match=2000444/report=rp.html).

Stuttgart gör snygga mål ikväll och dödar matchen i den 11e (!) minuten genom Pogrebnyak, det känns bra med två tyska lag i åttondelen. Stuttgart har, liksom Bayern München, gjort sig förtjänta av sin plats. Det som skiljer Bundesligalagen åt är att Stuttgart låg i den klart sämsta gruppen och att matchandet inte har varit särskilt ansträngande. Deras starka resultat på bortaplan mot Rangers (vinst 2-0) imponerar men det duger inte att förlora på hemmaplan mot Sevilla (1-3), som också är ett svagt lag i kommande omgång. Roligt att Mellbergs Olympiacos tar sig vidare men med tanke på att Arsenal ställer upp med ett väldigt ungt lag så var det troligt att Mellberg & Co skulle bärga andraplatsen före Standard Liége (inget Europa League för Wernbloom och Bänkmus Elm).

Zlatan är vårdslös och borde fått ett gult kort, anledningen? Han skjuter för hårt, tyckte nästan synd om Shovkoskiy när han såg ut att behöva en blindkäpp i ett par sekunder. Matchen som helhet var ungefär lika het som väderleken, Barca gör sitt jobb men bjuder inte på mycket till show (Messis frispark är undantaget som bekräftar regeln). Bollinnehavet är som alltid enormt men det skapades få riktigt heta målchanser och jag känner mig besviken på främst Zlatan och Iniesta vars orörlighet endast överträffades av deras bollkåthet (med tanke på hur kallt det är i Ukraina såhär års så borde väl rörelse göra dem en smula varmare?). Victor Valdés är en tragikomisk figur. Hans bolltapp mot Deportivo och nu mot Dynamo är inte acceptabelt, fick en olustig känsla innan Kievs frispark och sa spontant "Jag sätter hundra spänn på att han tappar in den"... och så gör han det. Snälla Pep, värva tillbaka Reina från Liverpool; eftersom de samlar på spanjorer så kan de få bäde Pinto och Valdés på köpet, No Preocuparso!

Klockan är mycket, skjuter upp önskelottningen; det är ett tag kvar tills nästa omgång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0