Allmänt

Vinst ikväll igen, Stehag är på gång. Sista seriematchen är på onsdag och vi hoppas på fjärde raka. Inte ovanför kvalstrecket än men vi närmar oss mer och mer.
Silly Season är galet kul, vi har några svenskar inblandade också. Intressant med Belgiska ligan (Molins, Hysén, Safari m fl...?) men mest spännande är Adde Granqvist till Serie A för 40 miljoner och hur Seb Larsson väljer. Jag tycker att han gör rätt som vill till Sunderland där han har en tränare som tror på honom före Arsenal där supportrarna skriker efter stora värvningar.
Vem blir dyraste värvningen
under sommaren? Det beror på vem Manchester City och Real Madrid väljer att värva. Agüero, Tévez, Adebayor, Sánchez och Pastore är heta tips iaf. Spännande om United kan ta över Sneijder och jättespännande om Barca lyckas med att värva någon av Silva (AC Milan), Pastore (Palermo), Sánchez (Udinese), Fabrégas (Arsenal) eller Rossi (Villareal). I min mening är Silva omöjlig, Pastore ojämn och Fabrégas för dyr. Bättre att ta in Rossi och Sánchez och skicka (två av tre) Bojan, Jeffren och Villa. Kan de får de jättegärna skicka Mascherano också och ge Dos Santos, Keita och Thiago fler chanser.
Första halvan av säsongen är
över för Höörs IS Juniorer, nedan kan ni läsa vårsäsongens sammanfattning. Rent resultatmässigt har vi från januari månad 14 vinster och 4 förluster vilket ger en vinstprocent på ca 78 %. Är riktigt stolt över killarna som jobbat mästerligt under detta halvår.
Alla som älskar FIFA eller PES
vet om hur skönt det är att vinna och hur illa det är att förlora. Efter ungefär sex månaders uppehåll och en stukad tumme (drivningstummen) är jag stolt över att fortfarande vara vassast i mina drabbningar med ett par vänner. Bilden är från drygt ett år sen mot min största antagonist (vad Materazzi är till Zidane) och den största hatmatchen (vad Celtic är till Rangers). Kul att du kom över iaf!
Slutade min sista idrottskurs
för två veckor sen och har nu 90 hp i ämnet - tyvärr måste jag vänta i 1,5 år till innan jag får chansen att praktisera det pga huvudämnesstudier. Har varit ledig dessa veckor men snart ska jag äntligen få jobba på Swedish Sports Academy och Stadium Sports Camp - fyra veckor bara fotboll!

[NJKC]

Höörs IS Juniorers vårsäsong 2011

Försäsong

Att ta hand om Höörs IS juniorlag innebar en utmaning för mig. De hade i ett par säsonger underpresterat, vilket spelarna var väl medvetna om, främst på grund av brister i spelets grundförutsättningar. Det rådde dock ingen brist på individuella viljor och förmågor. En bas med spelövningar som fokuserade på defensivt ansvar och spelarnas offensiva kreativitet användes därför – med den tillgängliga spelartruppen i åtanke ville vi ha spelare som tar målmedvetna löpningar. Det är i efterhand tydligt att detta har lett till högre passningstempo och att spelarna ställer krav på varandra på ett mer respektfullt sätt.

 

Inför säsongen utsågs Mergim Rama till lagkapten samt Andreas Svensson och Astrit Azemi till vice lagkaptener, de har haft vissa ansvarsområden som exempelvis den generella uppvärmningen och rörlighetsträningen vilket de har skött föredömligt. Spelarrådet avskaffades eftersom jag personligen föredrar att spelarna kan prata med mig och lagledare Stefan Mårtensson direkt om de upplever att något inte stämmer. Jag inbillar mig att detta ger en bättre tvåvägskommunikation.

 

För att förbereda oss inför säsongspremiären mot Nosaby IF planerades sex träningsmatcher in. Endast fyra av dessa spelades då Hörby FF och Klippans FF inte fick ihop tillräckligt många spelare för att möta oss. De fyra matcher som spelades resulterade i en förlust och tre vinster. En av vinsterna kom i lokalderbyt mot Eslövs BK där spelarna ställde allt till rätta efter dubbelförluster förra säsongen, våra uppspel och positionsförsvar gav ett enormt övertag. Denna övertygande 3-1 seger var avgörande för den fina form som juniorlaget visat under vårsäsongen; det har märkts att de spelar med både självförtroende och sammanhållning.

 

 


 


Vårsäsongens inledning

 

Säsongspremiären mot Nosaby IF blev precis som en premiär ska vara: högt bolltempo, många målchanser och heta känslor. Inte mindre än åtta spelare från laget hade tidigare under dagen spelat med U-laget och det märktes att flera var sega i benen. Matchen slutade dock med en 2-1 seger efter fina prestationer av bland andra Saba Avdic, Johan Persson, Kenneth Ström och Alex Mårtensson.

 

Den enda egentliga plumpen i protokollet kom borta mot Hässleholms IF där dåliga förberedelser speglade matchens inledning. Tafatthet medförde att HIF tog ledningen tidigt i andra halvlek och behöll den matchen ut. Trots vårt kraftiga spelövertag under den sista halvtimmen stod HIF emot, ibland önskar man att en fotbollsmatch varar mer än 90 minuter. En förlustmatch kommer alltid förr eller senare, spelarna ska ändå vara nöjda då de visade enorm moral efter baklängesmålet. Extra plus till Edvin Djulic och Nderim Shuti.

 

Spelarna spottade sig i nävarna inför de två matcher som följde; med målskillnaden 21-2 på dessa matcher lossnade målskyttet för flera, bland annat Jetmir Rama och Astrit Azemi, som tyvärr var skadad under de tidigare matcherna.

 

 


 


Vårsäsongens avslutning

 

Mot Åhus Horna på bortaplan anlände Höörs IS utan flera spelare pga diverse bortfall inklusive mig själv som arbetade för Skånes FF. Ledarna Tord Nilsson och Stefan Mårtensson måste ha gjort ett fantastiskt jobb då en 2-1 seger togs med hem till Jeppavallen. Vad som sades om matchen är att spelarna inte gör ursäkter för att förlora och tar istället ännu mer ansvar ju sämre förutsättningarna är, den här gången lånade vi flera spelare från P16 laget som enligt uppgift skötte sig alldeles utmärkt. Starke innermittfältaren Dennis Carlsson fick ett extra plus tillsammans med bland andra hårt jobbande Adam Rosell och Andreas Svensson.

 

Inför den tilltänkta seriefinalen mot Önnestad, som omgången innan besegrats av Hässleholm, saknades spelare på nytt pga diverse anledningar. Mina förhoppningar är att spelarna under hösten gör sig mer tillgängliga och prioriterar bort övriga aktiviteter så att de inte krockar med vårt schema – även om vi har en bred trupp och en framgångsrik säsong bakom oss vill vi alltid ha bästa möjliga lag tillgängligt.

 

För att återgå till matchen mot Önnestad så erbjöd planen inte något skönspel. Önnestad var uppenbarligen vana vid detta och varvade hög press med långa djupledsbollar bakom vår backlinje, de flesta blev dock uppsnappade av mittbacksparet Kenneth Ström/Mergim Rama som var kvickare än motståndarnas forwards. Önnestad hade mer boll men vi är ett svårslaget lag och leder med 2-0, båda gjorda av utmärkte Jetmir Rama, tills den 85e minuten då ett självmål vid en fast situation ger Önnestad hopp. Vi håller dock ut och vinner matchen med 2-1. Önnestad var utan tvekan det bästa laget vi mött i år och de la, liksom oss, inga fingrar emellan i närkamper och gjorde allt i deras makt för att vinna matchen. Rättvist var det dock med en seger för Höör med ett extra plus för Simon från P16 laget som förstärkte oss i kassen.

 

Inför säsongens sista match mot Åsum gjorde vi och Hässleholms IF, som tidigare förlorat mot Åhus Horna, upp om seriesegern. Nosaby slog Hässleholm med 4-2 vilket innebar att en poäng hade räckt för att Höör skulle ta hem det. Däremot använde Nosaby sig av en avstängd spelare, vilket med största sannolikhet innebär att Hässleholm kommer att tilldömas segern med 3-0. Inför matchen mot Åsum var vi därför tvungna att vinna med 13-0. I halvtid ledde vi med 7-0, Jetmir Rama hade lekstuga med Åsums backlinje, Dennis Carlsson och Astrit Azemi ägde innermittfältet medan Philip Andersson och Mergim Rama städade undan framför eget mål. En seger med 13 mål var inom räckhåll. Det blev tyvärr svårt att behålla tempot och matchen slutade 8-2. Åsum hade flera duktiga spelare och de ska ha beröm för att de inte gav upp inför andra halvlek. Efter matchen tog jag i hand med Åsums tränare som berömde Höörs IS för att vara seriens klart bästa lag, för mig är det en självklarhet även om vi med största sannolikhet hamnar på en respektabel andra plats.

 


Allmän reflektion

Att vi gör bra ifrån oss beror till stor del på att vi strävar efter att skapa numerära överlägen i både anfallsspel och försvarsspel. Ett aggressivare och rörligare positionsförsvar leder till att bollen återtas på ytor där vi har mycket folk och då skapar vi omgående numerära överlägen även i anfallsspelet. Vidare har vi nött uppspel som har gett goda resultat och vi har haft ett genomgående bra tempo med många spelövningar vid träningstillfällena.

 

Vi har en bred trupp, Johan Persson och Jetmir Rama är tillgängliga från seniortruppen och P16 laget ger oss bra understöd. Mike Owuso har uttryckt sig positivt över de som spelat för U-laget och det känns som att vissa har potential att göra genombrott inom en snar framtid, exempelvis Filip Nilsson, Kenneth Ström, Alex Mårtensson, Astrit Azemi och Dennis Carlsson. Det gläder mig samtidigt att Rickard Öberg, Johan Persson och Jetmir Rama har fått sitta på bänken för Hasse Mattisson i A-laget.

 

 

 

 

 

 

Slutord

 

Inför höstsäsongen ska de ansvariga för juniorlaget samtala om vilka förväntningar vi har samt vilka spelare som ska ingå i laget; kvalitet före kvantitet gäller. Det är viktigt för oss alla att kommunikationen från A-lag till P16 lag fungerar så att föreningen och respektive lag gynnas. Mina egna förväntningar är att vi under hösten spelar ännu snabbare och att flera spelare sätta sin egen personliga prägel på U-lag och A-lag i framtiden.

 

[NJKC]


Bienvenida Rossi


Just Snyggt

Idag fyllde jag 24 bast, märkligt nog ser jag, till skillnad från vad som känns som många andra, fram emot att bli äldre. Jag är trött på att behöva studera och kan knappt vänta på att jobba med något som jag verkligen kommer att trivas med. Inom förhoppningsvis tre års tid kanske jag har drömyrket - det är inom räckhåll.
Tyvärr blev min födelsedag inte så lyckosam som jag hade velat iochmed att Stehag, där jag spelar, förlorade återigen. För egen del fick jag min första varning för i år (inklusive träningsmatcher och b-lagsmatcher) för något som domaren inte såg. När jag löpte in i offensivt straffområde förbi en motståndare så sparkar denne kille stenhårt rakt över mitt vänstra knä och jag känner att något "hoppar till" - det gjorde såklart skitont och vad som kunde blivit en vass målchans försvann. Bollen var inte i närheten då detta hände och det var en ruskigt ful förseelse, domaren ser inte detta vilket jag har full förståelse för eftersom det är omöjligt att se allt som sker i en svår situation.
Det var en mycket dum varning att ta, det medger jag, men hade jag stått inför samma situation igen så hade jag gjort precis samma sak - jag ångrar inget! Efter att denne motståndare försökt förkorta min karriär med ett par år så kommer ett känsloladdat rus, som alla fotbollsspelare känner igen, där man - i ren frustration av att ligga under med 2-0 mot ett gäng som konstant spelar på gränsen till skadligt - medvetet väljer att slå tillbaka. När jag ska löpa hemåt gör jag en rejäl satsning och hockeytacklar nr 38 som, inte riktigt förväntade sig det, rasar ner i marken. Självklart ropar resten av hans lagkamrater på domaren och en varning blev resultatet, till oss båda ska tilläggas.
Att uppmuntra till fult spel är något jag aldrig kommer att göra och de tränare som man hör säga åt sina spelare att de medvetet ska skada motståndarna är bland den värsta typ av människor som finns. Om en spelare sätter en schysst tackling så har jag inget att ge igen för. I detta fall, då en motståndare gör ett totalt oprovocerat överfall som verkligen riskerar en annan spelares karriär, blir jag genuint förvånad och förbannad. Det är ofattbart hur man som medmänniska inte har mer vett i huvudet än så. Därför plöjde jag honom som ett fält, körde över honom som en vägbula och bredde ut honom som en handduk på stranden - det var inte farligt för honom på längre sikt men det gjorde säkert riktigt ont.
Återigen ska man verkligen vara ödmjuk och försiktig vid liknande situationer och man ska aldrig medvetet sträva efter att skada någon. Vill tillägga att nr 38 hastigt repade sig och spelade matchen ut medan jag, ett par minuter efter incidenten som skedde i drygt 42:e minuten, klev av. Jag undrar vad protokollet för en domare är i detta läge. Han såg inte motståndarens spark och uppenbarligen inte min hämndaktion men ändå väljer han att varna oss båda - är detta egentligen tillåtet? Det var bra att domaren gjorde det eftersom vi båda spelare nog tyckte att det var jämnt efter vad som inträffade och domaren såg därmed till att situationen inte eskalerade.

Har tyvärr sömnsvårigheter igen så det blir nog till att stanna uppe och åka till skolan riktigt tidigt och arbeta ett par timmar. Snart ledigt dock - can't wait.

[NJKC]

RSS 2.0