Lottningen av CL

Spännande med Lottningen av Champions League och det kommer säkert att bjudas på fantastiska matcher. Milan - Man Utd, Porto - Arsenal och Inter - Chelsea ska bli fantastiskt roligt att se.

 

Jag hoppas på en uppvisning av Ronaldinho (och Gattuso som förlängt sitt kontrakt; han hör hemma i Milan) som Milan numer bygger hela sitt anfallsspel på; så gott som varje uppspel passerar den nytände brassen. Ska Man Utd lyckas avfärda Ronaldinho måste de ställa Ronaldinho i passningsskugga och komma framför vinkelpassningarna som ofta kommer från Milans vänsterbacksposition (på sistone är det väl Antonini som prenumererar på den platsen men de kan även kasta in Jankulovksi eller Kaladze).


Även om Man Utd alltid känns som "Europas mest pålitliga lag" kan de ställa till det för sig själva; att åka på stryk mot (visserligen kompetenta) Aston Villa på hemmaplan imponerar inte. De skador som drabbat truppen ska kunna ordnas till CL matcherna, den första den 17 februari, men en trupp utan back-up spelare kan belasta de som är friska och möjligtvis kan Alex få utstå fler skador, misstänker att han tackar William Wallace varje kväll innan han går och lägger sig för att det snart är uppehåll.


Mourinho - Chelsea, eller förlåt; Inter - Chelsea är väl en match vi alla velat se? Chelsea är och förblir Mourinhos lag i mångas ögon (bland annat mina) och är den man som gav Chelsea en efterlängtad storhetstid under sina tre säsonger i Londonklubben. Vad som skiljer hans uteblivna (relativt) succé i Inter från den i Chelsea är enligt mig misslyckade värvningar och avsaknad av nyckelspelare i gruntruppen. I Inter hade han från starten en bra målvakt (Julio Ceasar) och en toppanfallare (Zlatan) men flera positioner var nödvändiga att förstärka. I Chelsea fick han under sina säsonger in Carvalho, Drogba, Ballack, Essien, Cech och Ashley Cole samtidigt som John Terry, Joe Cole och Frank Lampard växte i takt med ökad konkurrens. I Inter värvades Quaresma (framröstad till Serie A's näst sämste spelare), Mancini och Muntari den första sommaren för dyra pengar och alla har varit urusla. Samtidigt tvingades "The Special One" tampas med "The Whiny One": Balotelli, "The Drunk One": Adriano (som varit fantastisk i Brasilianska ligan; det lär väl bli ett VM för Adriano) och "The Cocky One": Zlatan som öppet visade hur överlägsen han var de andra i truppen.


Sorgen hos Chelsea fansen måste varit enorm den dagen Abramovich bestämde sig för att värva Schevschenko (fantastisk striker men som såg sina bästa dagar försvinna när han brände den avgörande straffen mot Liverpool i CL finalen 2005). Att Mourinho valde att satsa på Drogba (varje gång han kastar sig på planen kastar han även bort en bit av sitt anseende) istället har han all rätt att göra, speciellt med tanke på hur mycket mål ivorianen producerade, men Abramovich (Rasistmovich) tyckte såklart att hans dyre guldkalv var värd sin plats i startelvan. Bråk startades med Abramovich "tre vise män": Frank Arnesen, Piet de Visser och Avram Grant som var för stora för att låta sig hunsas av Mourinho som fortsatte vinna matcher men misslyckades att vinna en quadrippel (fyra titlar) när Liverpool straffade dem i CL och United rann ifrån i PL. Roman såg sin chans och gjorde sig av med José innan säsongen 07/08 dragit igång på allvar; klubbens mest framgångrike tränare någonsin fick därmed aldrig vinna Champions League åt dem, en bedrift (som alla känner till) han gjort tidigare.


Även om jag inte gillar Inter så hade jag väldigt gärna sett dem slå ut Chelsea; in the name of The Special One. De har ändå inte lång tid kvar i Champions League så de kan lika gärna skrälla en gång för att sen glömmas bort lagom till semifinalerna.


Tog en kik på oddsen som bwin.com har sänt ut och såklart är Barcelona stora favoriter. Annars förvånas jag över att Real Madrid seglat upp som tvåa; har de bevisat tillräckligt? Triss i Engelska lag därefter känns realistiskt.


FC Barcelona. Odds: 4.00

Real Madrid. Odds: 5.00
FC Chelsea. Odds: 5.25
Manchester United. Odds: 9.50
FC Arsenal. Odds: 10.00
Bayern München. Odds: 13.00
Inter. Odds: 15.00
AC Milan. Odds: 21.00
FC Sevilla. Odds: 21.00
Girondins de Bordeaux. Odds: 23.00
Fiorentina. Odds: 51.00
Olympique Lyon. Odds: 67.00
FC Porto. Odds: 67.00
VfB Stuttgart. Odds: 101.00
CSKA Moskva. Odds: 151.00
Olympiakos Pireus. Odds: 151.00

 

Det känns realistiskt men jag tror fortfarande inte ett dugg på Bayern München; de ska vara överlyckliga över att få möta Fiorentina. Nog om detta, nu är det helg i ett vintervitt Skåne!


Kommentarer
Postat av: ngombe

bra jobbat Jonas, men united e som united,brukar alltid går hela vägen, count on that

2009-12-18 @ 20:11:24
Postat av: Anonym

0-3 mot Fulham; imponerar inte

2009-12-21 @ 16:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0