FIFA Ballon d'Or 2010

När tre spelare från samma klubb blir nominerade rör det såklart upp känslor hos många supportrar runt omkring som inte känner att just deras spelare blir uppmärksammade. Mina personliga nomineringer hade getts till Xavi, Wesley Sneijder och Bastian Schweinsteiger som varit fantastiska i både klubblag och landslag.




Inter vann sin trippel och Sneijder var bäst där efter en enorm utveckling (till stor del Mourinhos förtjänst) samtidigt som han vann ett VM silver med Holland. Xavi är Barcelonas och Spaniens viktigaste spelare eftersom de flesta anfall går genom honom samtidigt som han tar ett underskattat defensivt ansvar. Det var intressant när vissa ifrågasatte att han valdes före Fabrégas inför EM 2008 men efteråt gick det inte att tvivla på vem som var bättre när Spanien vann samtidigt som Xavi blev utnämnd till player of the tournament och faktiskt (om möjligt) varit ännu bättre de två säsongerna därefter. Schweinsteiger har alltid varit väldigt underskattad men växte enormt i år när han gick från yttermittfältare till innermittfältare och såg till att Bayern München efter ett par usla år tog en tysk dubbel och slog ut Man Utd i CL semifinalen för att sedan förlora mot Inter - men den historien vet ni. I VM var han fenomenal och ingen saknade lagkapten Ballack som förmodligen stoppat upp tyskarnas djupledsspel istället för att sätta fart på det. Dessa tre var mitt logiska val.




Nu när nomineringarna avslöjats så blir jag dock inte chockad eftersom i mina ögon så är även Messi och Iniesta värda att bli nominerade. Messi hade kanske sin bästa säsong någonsin fram till VM och det var inte för så länge sen (mot Arsenal i CL kvart) som media över hela världen sa att Messi var världens absolut bästa spelare, det ska inte glömmas. Iniesta har varit skadad mycket, med honom i laget tror jag att Barca försvarat sin CL titel från förra året men så blev det inte eftersom Keita inte kunde ersätta honom (och jag tycker fortfarande att Inter hade flyt som gick vidare - läs tidigare inlägg från juni). Iniesta har däremot varit ovärderlig när han spelat i både landslag och klubblag vilket märkts då de förlorar oftare utan honom - Schweiz kan skriva under det.




När det kommer till de tio bästa i världen är det svårt att ta ut tre som sticker ut speciellt eftersom fotboll bedöms subjektivt - det kunde kanske lika gärna blivit Sneijder, Robben, Drogba eller Schweinsteiger, Forlán, Maicon eller Ronaldo, Eto'o, Puyol? Vinner man ingen titel blir man inte nominerad, därför blir Ronaldo, Rooney m fl. utelämnade. Vad som förmodligen väger över åt de tre nominerades sida var att en antagligen var MVP i VM (Xavi) en avgjorde VM finalen (Iniesta) och en var bästa spelare i klubblag overal (Messi). Är det ett skämt att dessa tre är nominerade: NEJ! Mina sympatier går till främst Sneijder och Schweinsteiger för om det är någon förutom Barca trion som skulle fått det i år så var det dem.




För mitt eget nöjes skull: "NJKC's topp 15 spelare år 2010"

1. Xavi, Barcelona
2. Sneijder, Inter
3. Schweinsteiger, Bayern München
4. Iniesta, Barcelona
5, Messi, Barcelona
6, Forlán, Atl. Madrid
7, Drogba, Chelsea
8, Robben, Bayern München
9, Ronaldo, Real Madrid
10, Özil, Real Madrid
11, Maicon, Inter
12, Rooney, Man Utd
13, Puyol, Barcelona
14, Julio César, Inter
15, Villa, Barcelona

Bubblare: Klose, Pique, Casillas, Lahm, Fabrégas.

Kommentera gärna!
[NJKC]

Kommentarer
Postat av: Hans Söder

Ett tips!



Du borde surfa in på den här VM-sida:

www.everyfourthyear.com



// Hasse

2010-12-08 @ 10:27:50
URL: http://www.everyfourthyear.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0