Gott & Blandat vol. III

Är Wayne Rooney världens just nu bäste spelare? Det må vara möjligt med tanke på träsktrollets senaste prestationer för de ekonomiskt krisande Manchester United. Sir Alex spådde att Rooney (WR9) skulle vara den som tog över ansvaret efter att Ronaldo (CR9) packat sina pinaler (hårfönar, handväskor, speglar, discokulor, Shirley Temple drink-mixar, örhängen, UGG skor, fan-posters på sig själv...) och flyttat till Madrid. Efter cirka halva säsongen så känns det allt mer som om försäljningen av Ronaldo var klok, speciellt med tanke på den pengabrist som Manchester United (ofta kallad världens rikaste klubb) lider av för närvarande. Den beslutsamhet som Rooney visar syns på hans sätt att avsluta: inga onödiga tricks eftersom målet är viktigast. Senast fick Arsenal känna på hans bössa och på grund av det har United tagit ett stort steg framåt i kampen om ligatiteln (jag har sagt Chelsea hela säsongen men med tanke på Rooneys form och Uniteds backåterväxt är jag inte lika säker på min profetia).


I'm Awesome!

Att en viss engelsk landslagskapten är otrogen mot sin fru med en lagkamrats flickvän har varit svårt att undgå. I normala fall brukar jag inte lyssna för mycket på det skvaller som kretsar kring proffsfotboll men det här får mig att sätta örat mot glaset. En lagkapten måste vara ett föredöme för truppen utåt sett och den informelle ledare som visar vägen i svåra tider: att sätta på vänsterbackens flickvän är därmed inte okej. Jag tycker bestämt att Terry ska mista sin kaptensbindel för det han har gjort. Det handlar inte om skvallerpressens upptäckt, det handlar om JT's bristande respekt gentemot sina kamrater. Flera engelska landslagsmän har uttryckt sitt missnöje och de visar tydligt att de inte har förtroende för honom, är Cappello klok inser han att det viktiga inte är om han känner sig bekväm med Terry som kapten utan om spelarna gör det. Valet av ny kapten blir således en No Brainer: Steven Gerrard. 


Don't hate the player, hate the game...?

Har Mjällby värvat fel Tobias? Det tror jag nog allt. Det går inte att ta ifrån Grahn att han har uppenbar talang och är en väldigt duktig en-mot-en spelare men lojal, pålitlig och jämna prestationer? Nejdu, det är inte några utav hans kvaliteter. "Sveriges mest underskattade spelare" har han en gång kallat sig själv. "Sveriges mest uppmärksamhetssökande spelare" är en mer passande titel för denne Tobias. Märk mina ord: Grahn kommer spela väl under försäsong, få beröm av Peter Swärdh, starta matcher för Mjällby och göra det bra samtidigt som pressen älskar honom. Därefter kommer spelarna i Allsvenskan åter minnas hur man ska hantera Grahn's tjuriga inställning och sopa banan med honom vilket leder till att han uttrycker sitt missnöje när Swärdh petar honom för Johan Svensson och säsongen därpå svär över hur dålig kvalité Allsvenskan har när han själv tagits till nåder av en tysk div. 3 klubb.


Här är en som vill "täppa till truten på alla"

Tobias Linderoth's återkomst till Allsvenskan är välkommen men jag är orolig över om hans kropp håller för ännu ett comeback-försök. Jag håller verkligen tummarna för honom, anser att han är en av de spelare som verkligen satte prägel på Sveriges succé under VM02 och EM04 och jag önskar honom all lycka när han äntligen verkar vara på banan igen. Mjällby har gjort allt för hans underskrift och nu står hans familj och väger mellan Listerland eller Götaland. Själv är jag i valet och kvalet. Elfsborg har förmodligen starkast trupp i Allsvenskan och med Linderoth i laget kanske Europa äntligen hade fått erkänna ett svenskt lag, det var nära senast mot Lazio och med näst intill samma trupp och en klasspelare som Linderoth så utgör de ett större hot (det rimmade). Mjällby å andra sidan känns som en modern fotbollssaga. Oddsen för att de ska värva en spelare som Linderoth är urusla men lyckas Mjällby med det så kanske en viss arabisk trollkarl vänder hemåt också!


Han är tillbaka

Joseph "Wifebeater" Elanga is back motherf**kers! Den enda Allsvenska spelaren som inte kan simma har återigen tagit sig över sundet för ett nytt besök hos Malmö FF. Tråkigt nog är Ricardinho en bättre spelare, ännu värre är att MFF aldrig lär sig att deras värvningar av avdankade spelare sällan slutar lyckligt. Nu ratar dem talangfulle Rasmus Lindkvist den här gången. Förhoppningsvis snappas han upp av Trelleborg som gjort en förmögenhet på unga spelare som inte duger för "Skånes bästa lag". Vi får hoppas på fler skandaler med Elanga, förhoppningsvis stannar de vid fotbollsplanen den här gången.


Don't make me pimp slap you again!

Macdonald Mariga... är han så bra? 50 miljoner för en kille som för fem år sen satt på bänken i Enköping låter väldigt mycket. Lägg till att Mourinhos värvningar för Inters räkning inte varit särskilt lyckade (tagits upp i min blogg innan, är imponerad av Diego Milito's målskörd dock) och Egg McMariga lär inte vara ett undantag. Destp roligare är det för Helsingborg som får tre färska miljoner till kassan och förhoppningsvis spenderas de pengarna väl. HIF är i år ganska sargat utan t ex Tamboura, Skúlason, Andreas Landgren och Henrik Larsson. Mattias Lindström lär kännas extra välkommen men det lär krävas fler förstärkningar om Helsingborg räknar med ett trevligt år. Jag förvånas över att den ständigt lovande Tobias Holmqvist inte verkar ha förtroende hos männen med bestämmanderätt. Om nu Henrik är borta så behövs väl verkligen en anfallare: varför inte åtminstone gardera sig med en spelare som redan är kontrakterad?Värd 50 miljoner...?

Snökaos råder i Skåne, hoppas att min träning med P98 blir av på torsdag: annars får vi väl vänta till mars månad...? NJKC


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0