Dag 2: El Diego vs Lasse Lagos

Matcherna idag har skiljt sig stort från de igår. Samma turnering, men mycket mera fart och skönlir. Har suttit fastklistrad vid TV'n i väldigt gott sällskap och det ska bli extremt underhållande att se England - USA ikväll som rent historiskt kan betyda mycket.




Sydkorea - Grekland 2-0, Port Elisabeth Stadium. Underhållningsvärde: 4 av 5 vuvuzelor.

Sydkorea chockade oss alla när de för åtta år sen charmade sig genom VM och knep en fjärdeplats som första asiatiska lag någonsin. Många spekulerar om domarinsatserna vid Italien och Spanien matcherna men de har jag glömt bort, vill minnas att Sydkorea förtjänade sin semifinalplats genom sitt respektlösa spel och extremt konditionsstarka lag. Idag gör de två mål: det första på hörna (!) och det andra efter en horribel mottagning av backen Vyntra där Parks soloprestation sammanfattar matchen: sydkoreanerna sprang och grekerna hann inte med.




Grekland har man numera en grundläggande respekt för tack vare deras EM seger -04
, det var alltså två forna skrällag som kämpade mot varandra. Däremot har Rehagel lämnat Hellas mer att önska under de senaste åren där kraven på organisationen i försvarsspelet minskat och respektlösheten på fasta situationer har försvunnit. Jag höll såklart koreanerna som favorit eftersom man vet att de alltid kan lägga i en högre växel. Jag imponerades stort av deras vilja att driva, ytterbackarna Cha Du-Ri och Lee Young-Pyo kan mycket väl tas ut i världslaget om de kan fortsätta ånga på i samma anda genom hela turneringen; vill påminna er om att Du-Ri har varit en etablerad spelare i Bundesliga under flera säsonger och att Young-Pyo länge var Tottenhams förstaval som vänsterback innan han blev lagkamrat med Chippen i Al-Hilal. 




Asiens största stjärna har han blivit kallad av många och idag visar verkligen Ji-Sun Park vilken bra spelare han är. Vad Park gör som många innermittfältare är för bekväma för är att ta jobbiga löpningar in bakom motståndarnas ytterbackar; det lämnar en enorm central yta som fylls genom att forward möter samtidigt som motståndarnas ytterback, mittback och innermittfältare vill täta den yta som Park löper mot. Jag har alltid känt att han är underskattad och i ett lag som förväntar sig mycket av honom kan han glänsa som lagkapten, spelmotor och finlirare. Matchens Lirare: Ji-Sun Park.




Argentina - Nigeria 1-0, Ellis Park Stadium. Underhållningsvärde: 4 av 5 vuvuzelor.

En på förhand hypad match, mycket tack vare den svenska pressen som gärna involverar oss i turneringen genom de svenska förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Sven-Göran Eriksson samt att Maradona är som han är: högljudd och gestikulerande. Att Argentina tar ledningen och behåller den överraskar inte många, inte mig heller men jag förvånas däremot över att backen Heinze inleder detta offensiva lags målskytte och att de inte gör ett spelmål under 90 minuter. De har en fenomenal offensiv kraft men idag vågar jag påstå att Messi levererade guld medan de flesta andra tittade på. Higuain och Tévez får godkänt men de bländar inte oss åskådare direkt.




The Super Eagles spelar upp sig i andra halvlek. De har en storspelande målvakt i Enyeama och när Argentina inte ställer om sitt försvarsspel tillräckligt fort fick inhoppande Uche, Odemwingie och Martins plötsligt ytor att jobba på, tyvärr är de inga kända avslutare, det visas verkligen idag. Lagerbäck var såklart besviken, men drömmen lever för de imponerade mer än Grekland och det mot en svårare motståndare. Det Nigeria behöver inför nästa match kan vara att ta in en målskytt, som Kanu, så att de kan omsätta en av sina många målchanser - allt för att folket ska få fira som de förtjänar, härliga supportrar har Nigeria!




Den israeliska ligan måste hålla hög klass med tanke på att Enyeama avvärjer Messi gång på gång. Vilken spänst och timing! Denne målvakt tackar God Almighty och det tycker väl vi i Sverige är konstigt, men hur ofta räddar vi skott från Messi? Matchens Lirare: Vincent Enyeama.




Ikväll spelar England, efter matchen kommer jag såklart att förklara varför jag väljer att stötta just dem under denna turnerings gång, och även analysera matchen mot the Yankees.

[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0