Enter the Semi

Kvartsfinalomgången av Champions League är till ända och de fyra lag som väldigt rättvist tagit sig ett steg närmare finalen på Wembley den 28e maj är FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid och Schalke 04. Mitt tips blev ganska bra till sist med tre rätt av fyra och jag är glad att jag hade fel för det Schalke gjorde mot Inter var fantastiskt att se. Nu blir det två stycken mycket prestigefyllda semifinalomgångar där med största sannolikhet mötet mellan de spanska giganterna står i störst fokus - för Schalke 04 kommer ju inte ha en chans mot United, eller...?




Vad jag fann väldigt uppfriskande med dessa åtta kvartsfinalmatcher var att de lag som gick vidare var dominanta över båda mötena och att det inte fanns något kontroversiellt omkring det. Chelsea kör sin vanliga klagosång om att de återigen blivit orättvist behandlade; många av deras spelare är som bortskämda barn som gråter när de inte får sin vilja igenom. De spelare som jag beundrar mest där - Lampard och Terry biter dock ihop, kan bero på att de inser att det är bättre att vara stor i motgång och att det inte är lönt att skylla ifrån sig på nonsens. Manchester var, kort sagt, bättre.




Appropå Chelsea så har de i nuläget tränarvärldens näst dummaste manager, Carlo Ancelotti som först lånar ut Sturridge till Bolton, värvar Fernando Torres till enormt överpris och sedan envisas med att spela honom när spanjoren är lika het och modig som en fryst räka. Nejdu, Carlo det blir alla gånger dags för dig att packa väskorna och åka hem till Italien - antagligen till Inter, som i nuläget har tränarvärldens dummaste manager: Leonardo. Det finns i min värld inga ursäkter när man väljer att starta en spelare som sett till att den viktigaste matchen i ligan blivit till skit genom obetänksamt beteende. Mycket riktigt blir Christian Chivu utvisad återigen mot Schalke 04 och även den matchen blir till skit. 0-3 mot Milan och 2-5 mot Schalke 04 är nog för att man blir sparkad, även om man vore messias.




Shakhtar åkte på pumpen, som väntat men jag satt med andan i halsen när Luiz Adriano kom i flera riktigt bra lägen - tur dock att han avslutar som en kratta. För spelarna i Barcelona såg det ut som en ganska vanlig dag på jobbet: "mycket boll, Messi gör några mål, Busquets slänger sig och tar sig för fotleden utan att någon rört honom, mittbackarna är lite slöa i djupet men det är okej för vi vinner ändå..." Nu blir det dock tyngsta möjliga motstånd - Real Madrid. De såg oförskämt bra ut mot Tottenham men vi får komma ihåg att Spurs inte var sig själva riktigt utan Lennon och utvisningen på Crouch. Samtidigt är Barcelona Europas formstarkaste lag och har inte låtit sig provoceras av Real under de senaste mötena. Hur kommer detta gå då? Barca har favoritskapet och jag tror att många Madridspelare, rent mentalt, inte klarar av att spela fotboll utan bollinnehav. Di Maria och Ronaldo i synnerhet.




Vill göra en kort replik om Manchester United. I slutändan kändes det logiskt att de går vidare på Chelseas bekostnad. Ständigt levererande United (och Giggs) måste man ha respekt för som fotbollsfantast och det är häpnadsväckande att de år efter år alltid är med i topp. Om någon kan upplysa mig om när de senast hade en "dålig" säsong så lägg en kommentar. De är mycket värdiga vinnare av denna turnering, för det blir Manchester United i final mot Barcelona som repris från finalen för blott två år sen.

Semifinal omgång 1 spelas den 27e-27e april
Semifinal omgång 2 spelas den 3e-4e maj
Finalen spelas den 28e maj.

[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0