The Order is Restored in the Universe

Igår ställde Barcelona allt till rätta när de besegrade Real Madrid med 2-0 på Estádio Bernabéu. Mourinho var, föga överraskande, inställd på att försvara sig och lät Barca hitta sin berömda rytm där deras tålamod till sist gav utdelning. Cristiano Ronaldo var märkbart frustrerad och jag förstår honom till fullo, att inte vara aggressiva i den kollektiva pressen mot Barcelona är riskabelt och det är mycket svårare att skapa anfall ju längre ner i banan man erövrar boll (dööh...).




Självklart klagas det på domaren och jag har, även där, förståelse för Real Madrid men huvudsakligen känner jag att det mest handlar om Karma. Efter alla fula stämplingar, armbågar, slag, efterslängningar och otillåtna satsningar riskerar Real Madrid, som Pique uttryckte sig, att avsluta matchen med tio man. Visst ska man ifrågasätta Pepes utvisning och att vissa Barcaspelare (främst Busquets, Pedro, Villa och Alves) överdriver när de blir tacklade men Realspelarna vet att de måste spela på gränsen konstant för att ha en chans att besegra Barcelona. Resultatet i Coda del Rey blev seger, i Champions League semifinalen blev det förlust. Fyra spelare i Real: Arbeloa, Carvalho, Pepe och Ramos riskerar att i samtliga dåtida, nutida och framtida möten få utvisningar/avstängningar och denna gång drabbas två av dem.




Vad ska man säga om Messi? Han är den ende i världen som kan göra ett sådant mål vid 1-0 mot ärkerivalerna på bortaplan i en Champions League semifinal i 87e minuten. Verkligen den ende. Visst kan det debatteras att Agüero, Hernandez eller Suarez kan göra något liknande och jag ser gärna att de motbevisar det. Det är fullkomligt möjligt, eller snarare troligt, att Messi återigen blir utsedd till världens bäste spelare och den här gången kommer det inte vara det minsta kontroversiellt.




I övrigt tycker jag att det är hysteriskt att IFK Göteborg gått så dåligt som de gjort. Kritiken som riktas mot Håkan Mild känns fullkomligt befogad om att "Kamraterna" inte tar fram spelare av speciell karaktär. De flesta av deras större talanger - Berg, Wernbloom, Seb Eriksson etc. är kanske inte de mest kreativa av spelare samtidigt som de satsar på nyförvärv som ofta är mer gnetare än finlirare. Vidare så är det skrattretande att Elfsborgsspelare påstår sig vara det bästa laget i Sverige då de ligger nia efter fem omgångar och sju poäng efter serieledarna. Visst, säsongen är väldigt lång men det är verkligen för tidigt för dem att boosta sig själva.



[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0