Exotiska Spelare

Idag blev det klart att Arsenal värvar nittonårige Joel Campbell från Costa Rica, vilket i min mening gör honom speciell. Costa Rica har genom åren varit uppstickare i VM och synts på den stora scenen men det är svårt, personligen, att räkna upp Costa Ricanska spelare på rak arm (Paulo Wanchope...). Vilken historia finns bakom denna nya spännande talang?




Media är väldigt snabba på att belysa en värld av fattigdom när de talar om spelare som t ex Robinho, eftersom det lägger grunden för en intressant historia. Ett land som Brasilien, som är världens största fotbollsnation sett till antal utövare, är en enormt krävande miljö att växa upp i för en ung fotbollsspelare - men chanserna att upptäckas där är mycket högre än flera andra platser i världen eftersom scoutverksamheten där är enorm. Robinho blev t ex uppsnappad av jättarna Santos väldigt tidigt och utsågs till Pelés ersättare av den störste av alla, Pelé själv, redan vid femton års ålder.




I en fotbollsvärld där vissa länder pålitligt producerar
mängder av talangfulla spelare är det alltid extremt spännande när en förmåga kommer fram från ett land utan samma tydliga tradition, talangutveckling och framgångsrika landslag. Genom åren dyker det upp någon speciell: en Eidur Gudjohnsen, Kakha Kaladze, Emmanuel Adebayor eller Joel Campbell som kommer från en mindre fotbollsnation utan den tydliga fotbollskulturen, utan det där betydelsefulla landslaget. Därav kommer nästa tre inlägg handla om tre profiler som ur dåliga förutsättningar höjt sig ur mängden och blivit speciella.

[NJKC]

Kommentarer
Postat av: Coachfaggan

Bra blogg och hoppas du fortsätter i samma stil. Kommer garanterat att följa den framöver!!!!

2011-08-15 @ 11:23:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0