Guidetti i Landslaget?

Känns som att det blir mer och mer befogat med John Guidetti i landslaget. Om nu Gerndt inte är tillgänglig samtidigt som Marcus Berg är skadad och Markus Rosenberg ofta är bänkad och gör få mål öppnar det för Guidetti. Tidigare har det såklart varit befogat att han inte var påtänkt, det spelar ingen roll om han tillhör City när han är femteanfallare i truppen men nu när han gör så bra ifrån sig i en klubb som Feyenoord blir det hela mer intressant. Det blir spännande att se vem förbundskapten Hamrén väljer ut i kommande vänskapsmatch mot Kroatien.
Antagligen finns det utrymme för fyra forwards i svenska EM truppen, även om det är väldigt svårt att bedöma då de offensiva yttermittfältspositionerna också kan användas (4-2-3-1). De som anses som forwards gör huvudsakligen upp om den ensamma strikerpositionen men även den släpande positionen bakom strikern. Såklart talas det i media och bland svenska folket att peta Zlatan, men det finns inget som tyder på att Hamrén hade gjort det. Zlatan spelar släpande i Milan och gör det bra, förhoppningsvis kan han göra det även i landslaget även om jag har mina tvivel. Framför i strikerpositionen finns Elmander som gör jävligt bra ifrån sig för Galatasaray, men han kan spela både till höger och vänster samtidigt som hans samarbete med Zlatan har varit knackigt.
Samtidigt vet man inte med säkerhet hur läget är för t ex Hysén, Ranégie och om de tar Gerdnt till nåder efter en stark säsong. Samtidigt finns en viss Ola Toivonen med i bilden. En stark vår för t ex Rasmus Jönsson, Denni Avdic och Daniel Larsson kan öppna dörrar för dem också. Det kan påstås vara rimligt att Guidetti kan ta en plats i truppen, men får han ens förtroende på bänken? Som sagt, det blir spännande att se hur Hamrén resonerar inför Kroatien, det finns gott om konkurrens om vem som tar den förmodade fjärde forwardsplatsen efter Zlatan, Elmander och Toivonen. Just for fun (på bänken, Toivonen och Hysén):

Guidetti


Elmander     -    Zlatan     -     Larsson


Källström     -     Elm


Olsson     -     Mellberg     -     Olsson     -     Lustig


Isaksson

[njkc]

Kommentarer
Postat av: Magnus P

Bra lag!

Gudette har Visat grym storform med sina 8 kassar på 9 matcher & dominerar redan i Feyenoord. Ung, bara 19 nu – 20 till EM, Är Ur-Stark och dessutom ökar han sina chanser för varje dag som går. Kan redan i sommar utvecklas till den absoluta världsklass striker som vi söker efter ZI + J Elmander, dessutom med mycket bra spel + stensäkra mål på straffar. Har blivit en nyckelspelare direkt i sitt klubblag, gjorde ett mål senast Utrecht & två i matchen innan det. - Helt solklart given till EM!

2011-12-15 @ 02:28:29
Postat av: njkc

Beredd att hålla med, Guidetti borde få sin chans snart!

2011-12-15 @ 02:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0