Värvningar, del 1

Vill bara bidra med en liten notis om vilka "stora" värvningar som gjorts hittills samt ett par spekulationer om värvningar som kan göras.

Gael Clichy från Arsenal till Manchester City. Succéfaktor: 3. Hård konkurrens på den positionen i nuläget med Kolarov, Boateng och Bridge men City lär med största sannolikhet göra sig av med någon av dem. Det är synd på Boateng då han imponerade väldigt i VM för tyskarna. Men hoppas att han går till Bayern München. Clichy passar bra in i City, god fart i honom.




Nuri Sahin från Borussia Dortmund till Real Madrid. Succéfaktor: 2. Trist att han lämnade, Dortmund är årets stora utropstecken i Europa men det är stor risk för att de inte kan löpa linan ut nästa år i Champions League och Bundesliga om truppen är för tunn. Real har massvis med bra spelare på Sahin's position, tycker att det är slöseri med så fina pärlor - blir han en ny Canales?




Hamit Altintop från Bayern München till Real Madrid. Succéfaktor: 2. Även detta en märklig värvning av Real Madrid. Vem ska han kliva in före i laget? Real måste verkligen få några spelare sålt om han ska få sin chans, däribland Kaká som inte verkar så sugen på det. Kompetent spelare men känns mest som utfyllnad i nuläget.




Charlie Adam från Blackpool till Liverpool. Succéfaktor: 4. En spelartyp som Liverpool behöver i nuläget, med tuff attityd och hårdför spelstil ger Adam god konkurrens åt Raul Meireles och understöd till självklare Gerrard. Fansen har han redan på sin sida som aktivt verkar arbeta för att göra Liverpool "mer brittiskt". Det är såklart inte rasistiskt menat från dem, det beror bara på den flod av utländska spelare som Rafa Benitez värvade in som inte höll måttet, t ex Insua, Leiva, Babel, N'gog, Aquilani med fler.




Fábio Coentreão från Benfica till Real Madrid. Succéfaktor: 4. En klockren värvning skapt för Mourinho: en disciplinerad portugisisk försvarsspelare. Antagligen lägger han beslag på vänsterbacksplatsen samtidigt som Marcelo flyttas upp en bit i banan där han varit fantastisk när han fått chansen. Frågan är dock hur länge Mourinho orkar med Di Marias filmande?




Miroslav Klose från Bayern München till Lazio. Succéfaktor: 3. Jag garderar mig här, har stor respekt för Klose och tror att han med sin rena strikerförmåga säkert kan nicka in samt stjäla flera mål, frågan är bara om han blivit lite för gammal? Lazio kan behöva hans tyngd där framme och går det bra i början får han definitivt en riktigt bra säsong - men om han inte får speltid tryter tålamodet.




Alou Diarra från Bordeaux till Marseille. Succéfaktor: 4. Franske landslagsmannen är en av de som varit stabilast de senaste åren och jag tror nog att han kommer att göra väldigt väl ifrån sig. Marseille har en väldigt spännande trupp i år med t ex Mandanda, Gignac och Lucho och de har potential att göra väl ifrån sig även i år.




Kommande värvningar...?
Alexis Sanchez
från Udinese till Barcelona, succéfaktor: 4
Cesc Fábregas från Arsenal till Barcelona, succéfaktor: 4
Gervinho från Lille till Arsenal, succéfaktor: 2
Wesley Sneijder från Inter till Manchester United, succéfaktor: 5
Carlos Tévez från Manchester City till Real Madrid, succéfaktor: 4
Luka Modric från Tottenham till Chelsea, succéfaktor: 4
Ricardo Ferreira från Porto till Milan, succéfaktor: 2
Christian Eriksen från Ajax till Milan, succéfaktor: 3
Dimitar Berbatov från Manchester United till Juventus, succéfaktor: 3
Sergio Agüero från Atlético Madrid till Juventus, succéfaktor: 5
Samir Nasri från Arsenal till Manchester United, succéfaktor: 3

[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0