Uefa Champions League - Lottning

Under åttondelsfinalomgången så tippade jag såhär (formodade vinnare i fet stil):

Arsenal - Barcelona
Roma - Shaktar Donetsk
FC Köpenhamn - Chelsea
Marseille - Man Utd
Inter - Bayern München
AC Milan
- Tottenham
Valencia - Schalke 04
Lyon - Real Madrid

Fem rätt av åtta är ett mediokert resultat
men så är det ibland. Att Tottenham skulle slå ut Milan känns i efterhand väldigt rimligt, jag undrade vem av Zlatan och Bale som skulle vara viktigast och det visade sig bli ingen av dem. Milan stod för deras mest tafatta matcher för året och Tottenham utmanövrerade dem genom att spela smart... och tråkigt. Bayern München var väldigt nära att ta sig vidare, tycker fortfarande att bortamålsregeln måste bort och att övertid och straffläggning är mycket mer rättvist - det står för mycket på spel. Schalke 04 står för omgångens skräll med tanke på deras usla ligaresultat samtidigt som de under detta skede höll på att göra sig av med managern, Felix Magath - kul för honom att han inte behövde vänta länge på nytt jobb. Vi får se om han kan rädda Wolfsburg




Nu är det dags för kvartsfinaler och så här ser dem ut

Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Shakhtar Donetsk
Inter - Schalke 04

Vilka går vidare då? Vad vi lär oss av förra omgången är att de tyngsta favoriterna levererade, övriga tre får definitivt räknas som outsiders - men vem av Tottenham, Shaktar och Schalke 04 har störst chans att gå vidare? Rent realistiskt känns det som att det är kört för alla tre då Inter, Real Madrid och Barcelona är extremt svårslagna sett över två matcher.




Real Madrid har ett helt fantastiskt lag och manager - de stod för ett styrkebesked mot Lyon, Tottenham måste däremot vara helt skadefria och våga utnyttja sitt kantspel mer samtidigt som en spelare som Peter Crouch inte klarar av att hunsa Pepe som han gjorde med Nesta. I mina ögon är Real för formstarka för att Tottenham ska stoppa dem; den offensiv som Ronaldo, Benzema, Özil och di Maria står för blir för mycket. Vilka spelare måste leverera i Tottenham? Alla, men innermittfältarna Sandro/Modric måste höja sig två snäpp om de ska avvärja Khedira/Alonso, annars blir det inte roligt. Frågan är om Huddlestone hinner bli frisk...?




Shakhtar Donetsk seger över Roma kan knappast ses som en skräll då de har ett mycket mer kreativt lag i form av spännande spelare såsom Srna, Willian, Jádson, Luiz Adriano, Fernandinho med fler. Det var inte segrarna i sig, utan det var hur dem gick till: Roma blev fullständigt tagna på sängen. Det underliga dock med detta lag är att de är forhållandevis okända och allmänheten tror således att Barcelona kommer att köra över dem. Barcelona har svårt österut, det är allmän kännedom men visst ska de kunna äta upp Shaktar på hemmaplan: Chygrinskiy hängde inte med Messi på träning, hur fan ska han lyckas med det i en CL kvartsfinal?




Inter presterar bra mot tyskar, det har vi lärt oss efter att de segrat över Bayern München på Allianz Arena men det var med kniven mot strupen - däremot är Schalke 04 inte i närheten av Bayerns prestanda i mina ögon. Inter fick omgångens drömutgång, hemma mot Bundesligas tionde bästa lag i nuläget, och det krävs något alldeles extra om Raúl och co ska ta sig vidare, eller njae - blir Sneijder, Etoó och Julio César skadade samtidigt som Neuer gör sitt livs bästa matcher så finns det en fullgod chans.




Den sista matchen är fantastiskt efterlängtad, kom på mig själv med att ropa till rejält när Chelsea och Manchester United annonserades, en fullkomlig drömlottning eftersom detta är matchen som alla vill se. Det har skapats mycket historia mellan dessa två under de senaste åren; de sex senaste säsongerna har det mesta handlat om vem det blir av Chelsea och United som tar hem the Premiership, det står just nu 3-3 och United ser ut att ta hem det i år igen men om Chelsea vinner i CL får de definitiv revansch och de kan de mycket väl göra. Chelsea vann senaste mötet hemma på Stamford Bridge med 2-1, men det säger nog inte så mycket för det är en enormt öppen historia.




Jag tippar kvartsfinalomgången av Champions League såhär i alla fall

Kvartsfinalerna spelas 5/6 april och 12/13 april
Real Madrid - Tottenham
Chelsea - Manchester United
Barcelona - Shakhtar Donetsk
Inter - Schalke 04

Semifinalerna spelas 26/27 april och 3/4 maj
Inter/Schalke 04 – Chelsea/Manchester United
Real Madrid/Tottenham – Barcelona/Sjachtar Donetsk

[NJKC]


Kommentarer
Postat av: Gabriela

Du hade rätt om Real men Schalke skrällde!

2011-04-06 @ 11:41:05
URL: http://ohgooner.blogg.se/
Postat av: NJKC

Haha, skojar du Gabriela? :)

2011-04-06 @ 17:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0