Genombrottsmän

Innan varje säsong så finns det alltid spelare som är kända men som inte har slagit igenom rejält, och under säsongen så kommer det spelare som sticker ut rejält som man förväntansfullt börjar följa i hopp om att de tar steget fullt ut. Vilka spelare har slagit igenom under detta år och vilka är värda att hålla utkik efter under säsongen 2011/2012? Detta är några spelare som verkligen tagit världen med storm och som med största sannolikhet kommer att göra det även nästa år.

Javier Pastore, Palermo
Neven Subotic, Borussia Dortmund
Joe Hart, Manchester City
Edson Cavani, Lazio
Ignazio Abate, AC Milan
Nuri Sahin, Borussia Dortmund
Mats Hummel, Borussia Dortmund
Mario Götze, Borussia Dortmund
Thiago Silva, AC Milan
Jan Eriksen, Ajax
Alexis Sanchez, Udinese
Javier Hernandez, Manchester United
Luis Suarez, Liverpool

Kommentar:
Vissa har kanske redan gjort sitt genombrott förra året (t ex Suarez, Hart) men då ansågs de mer som lovande prospects, nu är du fullblodiga världstjärnor. För att spekulera så anser jag att:

Mats Hummel är näste John Terry, fast med bättre teknik.

Thiago Silva
kan vara den komplette mittbacken och att backlinjen i Brasilien och AC Milan kommer att kretsa kring honom i flera år framöver.

Sanchez kommer att gå från Udinese (kanske inte nästa säsong) för en galen summa. Förmodligen till Real Madrid när de tröttnat på någon av Özil/Ronaldo/Di Maria

Joe Hart
övervinner sin närmaste konkurrent, Ben Foster, och är Englands förstemålvakt en lång tid framöver.

Javier "Chicharito" Hernendez kommer se till att Berbatov tappar suget för fotboll på Old Trafford's läktare.

Mario Götze slår sig in i det tyska landslaget om något år vilket ger drömmittfältet Götze - Kedhira - Schweinsteiger i VM 2014. Med Özil som vänsterforward, Müller som högerforward och Gomez som centertank.

[NJKC]

Kommentarer
Postat av: Victor A

Mycket sköna namn med i listan, verkliga framtida stjärnor. Bara för att sakens skull måste jag rätta dig. Edinson Cavani är det korrekta namnet. Om jag får lägga till lite namn (?) skulle jag vilja göra det med spelare som också är på väg o bli stora och som också har blommat ut den här säsongen; Hazard i Lille är ett monster med fötterna, Sakho har gjort det mycket mer än godkänt i PSG, Coutinho lär blomma ut ännu mer nästa säsong med lite mer speltid. En annan spelare som ingen talat om men alltid varit lika viktig i sitt lag är Kwadwo Asamoah i Udine!

2011-05-16 @ 20:48:04
Postat av: njkc

De namnen är spännande ja! Coutinho har jag personligen inte sett på länge men det har väl mycket att göra med att Inter försökte in i det sista att komma ikapp Milan.



Hazard är fantastisk ja, undrar hur länge Lille får behålla honom. Tippar på Arsenal om Wenger vågar öppna plånboken för en gångs skull. Sakho är stabil, svårt att säga om han kan ta en plats i landslaget - med tanke på hur Blanc verkar vara.



Kwadwo är bra, frågan är väl mest om det är för att han dras upp av spelare som Di Natale, Sanchez & Inler...?



2011-05-16 @ 22:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0