Nästa säsong

Älskar Silly Season, verkligen älskar det. Det kan nog till stor del bero på mina ungdomsår av Championship Manager beroende där man kunde signera bosmanspelare hejvilt för att sen sälja dem omedelbart för riktigt goda summor. På en god försäsong kunde man dra in över en halv miljard bara på att sälja av spelare som man stulit som bosmanfall. Nog om det, inlägget var inte tänkt att handla om CM nörderi (även om jag saknar att spela det...).




Vad jag känner gällande Silly Season i år är att det är snack om många spännande spelare, jag är faktiskt mer intresserad av detta ur en klubbvinkel: vilka klubbar behöver värva för att vinna Champions League nästa år? Nedan följer några förslag på vissa klubbar som inte är där än - klubbar som är där nu är t ex Real Madrid, Man U, Barcelona, Bayern München. Grattis till ännu en La Liga titel Barca!




AC Milan tog titeln och för min del, som inte följer Serie A särskilt hängivet var det en frisk fläkt att Inters dominans bröts, speciellt efter att de var regerande trippelmästare inför säsongen. Taye Taiwo (som jag föreslog i mars) och Phillippe Mexés är redan klara. Själv tror jag inte att Mexés gör någon storartad succé men med rätt omgivning (Silva) och rätt förebild (Nesta) kanske han höjer sig, han är ju fortfarande relativt ung. Milan behöver vidare värva en offensiv innermittfältare och alla pratar om Ganso som är fenomenal och verkligen inom räckhåll. Något mer som behövs? Känner att de har ett hyfsat allrount lag men Abbiati går definitivt att ersätta.




Inter gjorde ett magplask i år
mest på grund av dåliga managerval för talang i truppen har de gott om. Benitez sög och Leonardo har hittills också sugit, frågan är om han kan resa sig efter att ha gått på knä under våren. Personligen ser jag gärna att Inter snappar upp en tränare med mer erfarenhet. Claudio Ranieri eller Luciano Spaletti hade jag sett som bra alternativ. Vad jag tror att Inter har är en skara spelare med enormt starka viljor och det kanske hade varit smart att göra sig av med ett par av dem, t ex Materazzi och Chivu som varit direkt destruktiva. För att ersätta dessa borde de snappa upp spelare som t ex Bragas lagkapten Rodriguez vars kontrakt går ut med säsongens mest överpresterande lag där han har varit extraordinär, eller Marco Donadel från Fiorentina eller Eden Hazard från Lille.




Borussia Dortmund vann i år
Bundesliga med ett enormt ungdomligt lag. Vad som är trist är att andra klubbar har en tendens att köpa sönder uppstickare som dessa. Real Madrid har redan värvat Nuri Sahin men det kanske inte betyder så mycket om de kan knyta an sig mittfältare som har mycket att bevisa, som t ex Trochowski från Hamburg och en vass forward som de har råd med t ex Benzema om Mourinho vill bli av med honom som det ryktas om. Annars har de en fantastisk stomme i Kehl, Subotic, Hummels och Götze.




Chelsea fick ganska väntat en tuff säsong
eftersom de envisas med att behålla ålderstigna spelare och värvat dåligt i form av Benayoun, Torres, Ramires samtidigt som de gjorde sig av med Sturridge på lån. David Luiz var en bra värvning och de har en skara spelare som är värda att bygga vidare på såsom Luiz, Cole, Zhyrkov, Sturridge, Malouda och Mikel. Vad de måste göra är att bli kvitt sitt Terry-Lampard-Drogba beroende för det håller inte länge till samtidigt som Anelka, Ferreira och Bosingwa måste bort. Kaká är de intresserade av men det krävs något rejält för att köpa loss honom. Vad Chelsea hade mått bra av är att verkligen anstränga sig för att köpa loss yngre och riktigt etablerade spelare: Sánchez och Agüero ser jag som perfekta spelare.




Arsenal är på nytt ett flopplag och det har bara blivit störigt att höra Wengers bortförklaringar. Äntligen har spelarna börjat säga ifrån och Arsenal har pengar att värva för - varför inte köra igång? Som Pires uttryckte sig så är de för unga och obrittska. Squillaci, Almunia, Bendtner, Denilson, Rosicky och Eboué har de absolut ingen nytta av och varför inte våga köpa loss Carlton Cole och Scott Parker från West Ham, Ashley Young från Aston Villa, Leighton Baines från Everton, Charlie Adam från Blackpool och ta tillbaka Seb Larsson via bosman från Birmingham. Dessa spelare vet vad Premier League handlar om och jag tror att t ex Scott Parkers tuffhet definitivt hade gett dem övertag över skitlag som Stoke.




Manchester City är också ett lag värt att kommentera. De har i och för sig pengar nog att köpa vem dem vill, men hur de disponerar dem är en annan fråga. Även City är intresserade av Kaká men det är nog svårt att locka dit honom då han verkar gå på annat än endast fotbollen, staden ska ju vara trevlig också och Madrid, där han har en ganska bra lön, är nog mycket trevligare än Manchester. De gör nog klokast i att hitta en ersättare åt Tévez och Adebayor vilket såklart är svårt men en av världens mest underskattade spelare Diego Forlán borde verkligen göra skillnad för dem med tanke på vilket understöd han hade fått från mittfältet.


Det var det hela, säg ifrån om något är bortglömt

[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0