Scudetto

Ikväll är det dags för Milan att bärga hem Scudetton och det har varit en lång väntan för de kräsna Rossoneri. Sju år sen var senaste gången Milan tog titeln vilket känns märkligt på något vis. Kan vara för att de ständigt varit tongivande och i toppstriden av Serie A samt tog Champions League titeln både 2003 och 2007.




Det lag som Milan mönstrade säsongen 03/04 var ett av de starkare i modern toppfotbolls historia och de kom till försäsongsträningen stärkta av en Champions League seger ett par månader tidigare. Andriy Schevchenko var med största sannolikhet den spelare som gjorde skillnaden detta år med sina 24 mål, samtidigt som Nesta och Maldini var ett omutligt mittlås bakom de fantastiskt kreativa Andrea Pirlo och Kaká. De gick mot en nästintill perfekt säsong efter att ha besegrat Deportivo med 4-1 på hemmaplan i CL kvartsfinal men fick stryk i Spanien med hela 4-0 och gick därmed miste om semifinalen. I år har de haft greppet hela säsongen, liksom då, i år har de åkt ut i CL kvartsfinal efter en blek insats, liksom då - kommer historien att upprepa sig? Det tror jag nog.




Vinner Zlatan ännu en titel i år sållar han sig till de allra största och kritiker har rätt i mycket av det de säger men fortfarande är Zlatan en vinnare och har varit så sedan han tog plats på scenen i Italien säsongen 04/05, detta innebär att han vunnit ligan sju år i rad om det händer ikväll igen. 





Tyvärr kan jag inte följa matchen fullt ut, måste studera fysiologi och idag är temat hur ATP tillförs till den arbetande muskulaturen. Vet halvt men inte helt, tyvärr...

[NJKC]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0