Dagens Nyheter 29/11

Snart dags för EM lottning. Är nog en av få som gärna ser Sverige mot tufft motstånd, vi kan faktiskt prestera riktigt bra mot den typen av lag också. Senaste EM var inte en flopp, det var nära mot Spanien och de fick "the mother of all shit goals" i slutsekunden som tog luften ur Sverige. Bättre förberedda kan vi säkert slå lag som Ryssland, Frankrike, Holland m.m. Men, vi vill såklart komma långt: alltså:

Min grupp
Polen, Ryssland, Sverige, Tjeckien. Polen säger sig själv, Ryssland ska vi ha revansch på och de är svagare än för fyra år sedan. Tjeckien ska vi absolut kunna besegra.

Var kommer May spela
kommande säsong? Han var fantastisk under säsongen och det hade förvånat mig om han var kvar i HIF nästa säsong. Men som agenten säger, England lär det inte bli. Inbillar mig att May hade passat perfekt i spanska ligan, och i lag som ligger strax under toppskicket, t ex Sevilla, Villareal eller Malaga. Sevilla har goda traditioner med att köpa billigt och sälja dyrt så det tror jag absolut hade fungerat för Mahlangu.

Många spelare verkar behöva hjälp med tiden efter karriären, med Gary Speeds död som katalysator. Det måste vara svårt att gå från uppskattad storspelare i rampljuset till att inte längre synas. Det kan vara ett behov som inte försvinner i första taget. Somliga av dessa spelare vänjer sig vid det redan i tonåren och förväntas kunna anpassa sig och släppa det helt, vilket nog inte är lätt knack femton-tjugo år senare.

Legosoldaten Samir Nasri återkommer snart till Arsenal för match och supportrarna verkar inte glada över honom fortfarande. Can you blaim them? Förstår Arsenals situation om att de släpper spelare som vill vinna titlar och saknar motiviation, det är inte lönt att försöka när en spelare gjort sig omöjlig. T ex Nasri, Fabregas, Adebayor, Touré, Clichy, Cole m. fl. Å andra sidan måste Arsenal i gengäld visa att de satsar hårdare mot titlar - om de gett sig fan på att köpa in tre klasspelare hade de med säkerhet fått behålla fler.

Det är svårt att avgöra om denne dansks öde varit befogat. Jag tycker att han ska straffas duktigt, liksom MFF supportern som kastar knallskott och tar sig in på planen. Det känns fel att de lägger hela ansvaret på alkoholpåverkan och ett rejält straff sänder ut signaler om att det inte är acceptabelt att utöva våld mot aktörerna på planen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0