Läget

Mint sagt ett tag sen jag var här och kollade läget. Många som fortfarande surfar runt lite på bloggen, kul att se även om jag inte har mycket att säga nuförtiden. Rent spontant blev jag sugen att skriva litegrann om vad som händer och sker. Here it goes
 
Stockholmslagens supportrar är fantastiska i sin hängivenhet och deras tifon kan ingen fotbollsmänniska annat än att älska - men de måste samtidigt vara bra dumma i huvudet när de vet om att deras lag bötfälls ifall de har igång bengaler och annat. Bättre att dessa pengar omsätts till mer nyttiga saker, i Djurgårdens fall kunde alla dessa pengar som bokstavligt talat bränts upp investerats i bättre spelare. Det var bara ett lag på banan idag och AIK visade att de är ett topplag samtidigt som Djurgården, som regel de senaste åren, är ungefär lika spännande som ett glas mellanmjölk. Djurgården vinner några matcher och helt plötsligt är de, som vanligt, medias kelgris och anses som Sveriges för tillfället bästa lag. In the immortal words of Chuck D: "Don't Believe the Hype!"
 
 

 
 
 
NHL lockout igen, det känns återigen bara som att girigheten från bådas sidor stoppar alla hockeyälskare från att göra vad de helst gör - late night hockey på Canal +! Detta, i samband med att Zlatan tydligen "bara" tjänar 77 miljoner om året får mig verkligen att längta efter ett universeelt financial fair play för världens fotbollsklubbar. Det är inte rimligt att spelarlöner och värvningssumor ska omsättas på det sätt som det gör och att klubbars ekonomi står och faller med detta år efter år efter år efter år. Kvaliteten på fotbollen kommer inte att försämras och spelare är inte mer värda än vad allmänheten anser att de är värda. Förhoppningsvis kan Uefa vara handlingskraftiga och ange tydliga regler och riktlinjer så att andra aspekter av sporten kan gynnas, t ex välskötta gräsplaner, billigare säsongskort för supportrar, billigare tv-avtal, uppkomst av fler samhälleliga tjänster såsom Boost (ledda av FC Rosengård) eller en utökad scoutingverksamhet i u-länder så att deras akademier kan omsätta fler spelare och därmed skapa ännu bättre liv och utbildningssituation för drabbade ungdomar. Lättare sagt än gjort, men man måste börja någonstans!
 
 Det är med stort nöje som jag ser flera lag floppa i Europas stora ligor så här inledningsvis av säsongen. Liverpool är lika skrattretande dåliga som vanligt - trots de överdrivet höga förväntningarna... också som vanligt. Vakna och lukta på morgonkaffet: Liverpool har inte vunnit Premier League ännu och har inte åstadkommit något påtagligt sedan 2005 (CL seger mot Milan, enligt mig den bästa och mest spännande finalen någonsin), sänk förväntningarna och arbeta progressivt inom klubben för att få skutan på rätt köl igen - Liverpool är en fantastisk klubb med rik historia men de har på senare år inte hittat rätt på fotbollsplanen och det är ett tecken på att de inte hittar rätt inom organisationen heller. AC Milan var, som många spått om, illa ute när de sålde Silva och Zlatan och den standard de har visat upp ger förståsigpåarna rätt. Roligast av allt är såklart att Real Madrid, de regerande spanska mästarna, endast ligger på tionde plats med fyra poäng i bagaget efter fyra omgångar. Helt makalöst att La Liga redan är avgjord. Nu hoppas jag att "Real+Barca i toppen av tabellen trenden" kan brytas och att t ex Valencia, Sevilla, Malaga, Atl. Madrid etc kan visa varför den spanska ligan är bäst i världen. Mourinho är en man värd all respekt och jag hoppas att han lämnar för en klubb med mindre divaliteter, färre speglar i omklädningsrummet, mer påtaglig arbetaranda och mer fair play - Manchester United är klippt och skuret för Mou när Fergie, god forbid, går i pension.
 
 


 
 
För egen del rullar det på med skola och annat. Läser Uefa Avancerad och hoppas på diploma i oktober och spelar för Höörs IS i div. 3, vi har fortfarande häng på kvalplatsen uppåt med tre omgångar kvar. Det är med stor stolthet som jag spelar för HIS eftersom det är en klubb med härlig mentalitet och en skitbra spelartrupp på alla sätt och vis. Samtidigt är jag glad över att vara delaktig i flera spelares utveckling fortfarande även om jag inte jobbar lika frekvent som tränare längre.
 
[njkc]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0